У Святогірську мародери грабували Roche Royal

За місцем проживання злодіїв правоохоронці виявили крадене майно готелю на 175 тисяч гривень

Фото из архива Карачуна

Premium club hotel Roche Royal у Святогірську – один з найкращих готельно-розважальних комплексів нашого регіону. Тут полюбляли проводити дозвілля не лише наші заможні земляки, а й приїжджі гості: зірки естради, народні депутати, відомі бізнесмени.

Невдовзі після початку роботи, Roche Royal став найкращим за всіма показниками – найкращим платником податків у Святогірську, найкращим рестораном, найкращим готелем, найкращим СПА та басейном. Деякі заможні жителі Святогірська також нерідко ставали гостями Roche Royal: хтось приходив сюди до спортзалу чи сауни, хтось – у кінотеатр, дітлахів приводили на всілякі майстер-класи. Словом, Roche Royal – був місцем, якого потребував Святогірськ.

…Сьогодні на головній сторінці сайту готелю вивішено напис – «Наш готель зруйнований війною».

Roche Royal сильно постраждав від російського вторгнення та тимчасової окупації: були прильоти і у будівлю готелю, і поряд з нею. Крім снарядів, чималу шкоду готелю завдали й мародери – спочатку російські, а потім місцеві. Коштовне майно активно розкрадалося.

Вчора прес-служба Донецької обласної прокуратури повідомила, що відомство передало до суду обвинувальні акти на двох громадян за скоєння крадіжки за умов воєнного часу.

Обвинувачені – жителі міста Святогірська, які бачили, як армія держави-агресора під час авіанальотів та артилерійських обстрілів перетворювала місця курортного відпочинку на суцільні руїни.

Чоловіки вирішили збагатитися на чужій біді: перший – у червні, а другий у липні 2022 року проникли на територію одного з готельно-розважальних комплексів (якого саме – не повідомляється).

Журналіст інтернет-видання «Карачун» проаналізував фото краденого майна і дійшов висновку, що йдеться про речі, вкрадені в Roche Royal. Так, наприклад, на сайті готелю можна побачити фото білих шкіряних крісел з коричневою окантовкою. Аналогічні крісла помітні на фото, які опублікувала прес-служба прокуратури.

Також меблі для літнього відпочинку ідентичні тим, які раніше знаходилися в зоні басейну готелю.

Скориставшись вільним доступом до відкритих та частково пограбованих окупантами приміщень, мародери вирішили викрасти майно, що належить власникам готелю. Зокрема, до рук мародерів потрапили побутова та акустична техніка, меблі та спортивний інвентар. Загальна сума завданих збитків становила близько 175 тисяч гривень.

Після деокупації міста, завдяки злагодженій роботі поліції та прокуратури, злодіїв викрили. Речі, вилучені за місцем їхнього проживання під час санкціонованих обшуків, повернуто законному власнику.

Максимальне покарання за статтею за цей злочин – 8 років позбавлення волі.