Урядові дотації: уряд обминув Слов’янськ

Які громади Донеччини отримають мільйони гривень для покриття втрат місцевих бюджетів

За повідомленням Донецького регіонального відділення Асоціації міст України, 853 громади України, які постраждали від збройної агресії РФ, отримають перший транш додаткової дотації обсягом 10,2 млрд гривень для покриття втрат місцевих бюджетів та додаткових витрат на ВПО. Серед них – 36 територіальних громад Донеччини.

Найбільша сума дотації припадає бюджету Маріупольської громади – майже 1,5 млрд грн. Лиманська громада отримає понад 113 мільйонів гривень, Вугледарська – понад 93 мільйони. Більше 65 млн грн уряд спрямує Волноваській громаді. Ольгинська та Авдіївська громади отримають відповідно 56 і 55 млн грн.

Загалом постраждалим громадам Донеччини з державного бюджету виділять понад 2 мільярди гривень. Крім того, 47,2 млн грн державних коштів спрямують до обласного бюджету Донецької області. Про це розповів регіональний консультант з бюджетних питань Асоціації міст України Костянтин Гацько.

Нагадаємо, що 10 березня 2023 року український уряд затвердив перший етап розподілу додаткової дотації обсягом 10,2 млрд гривень для 853 бюджетів територіальних громад та 17 обласних бюджетів.

Зазначимо, що Слов’янська територіальна громада у цьому переліку відсутня. Можливо, це пов’язано з тим, що її буде включено до другого етапу розподілу додаткової дотації.

Зате у переліку є Святогірська, Миколаївська та Черкаська громади.

Нижче наводимо повний перелік громад Донецької області, яким уряд виділив додаткову бюджетну дотацію.